Jeg er barn af nogle forældre, som tidligt fik mærkatet ”Danmarks lykkeligste ægtepar”. Gang på gang er jeg blevet spurgt, hvad opskriften er på et lykkeligt ægteskab. Jeg får lyst til at sige, at den får I lige her i Katrine Axholms kloge, indsigtsfulde og omsorgsfulde bog, Utroskab. Med et tilgængeligt sprog bringer hun sig selv i øjenhøjde med sin læser, så man læser og forstår og samtidig føler sig læst og forstået. Bogen er garneret med rørende historier fortalt af dem, der selv har stået midt i orkanens øje. Uanset hvem man er, vil man kunne spejle sig i deres fortællinger og følelser. Det er en bog, man burde forære alle nygifte – i kærlighedens navn – så de kunne være bedre rustet og forberedt. For som Katrine skriver: Vi kan ikke alle hele tiden få det, vi har lyst til.

Annette Heick, sanger og entertainer

 

Bogen har forbilledligt fokus på det personlige ansvar. Utroskab er ikke noget, der sker for os. Vi er selv medskabere. Katrine Axholm sætter fingeren på det mest ømskindede og viser, hvordan vi hver især tager ejerskab for ansvaret både før, under og efter katastrofen.

Martin Østergaard, parterapeut

 

Denne bog burde alle læse. For den viser på kærligste vis, hvad der kan ske, hvis vi ikke tager ansvar for vores bagage, og hvis vi ikke lukker vores partner ind i vores inderste – og bliver ved med det. Bogen er tilgivende, udogmatisk, inviterende og inspirerende – og vil ikke kun give håb til både den utro, den forsmåede og sågar elskeren – den vil også give håb til alle os, som lever inden utroskab: håb om, at risikoen for utroskab kan reduceres, og håb om, at skulle det værste ske, så kan det blive en mulighed for udvikling og forbedring. Tak, Katrine!

Marie Brixtofte
autoriseret psykolog, økonom, forfatter og foredragsholder

 

Katrine Axholm har skrevet en sjældent grundig bog om dynamikkerne bag utroskab. Hun belyser det tabubelagte emne forfriskende fordomsfrit. Med stor indsigt kortlægger hun, hvordan drivkraften bag utroskab ikke blot opstår i den enkelte, men også vedrører vores ikke-afstemte forventninger til kærlighed, som ofte stammer fra en tid, der går forud for selve parforholdet. Bogen er vedkommende læsning for enhver, der ønsker at forstå utroskab på et dybere niveau – samt for par, der gerne vil komme utroskab i forkøbet.

Sara Skaarup
sexolog, forfatter og journalist