Talentudvikling er vigtigt. Jeg har vundet olympisk guld, men ikke ved at træne alene, benhårdt og voksenstyret fra før jeg kunne gå. Jeg har selv nydt godt af at vokse op i gode talentudviklingsmiljøer, hvor vi dyrkede fællesskabet og lærte af hinanden. På hele min rejse har jeg været heldig at have folk omkring mig, der var dygtige, og vidste hvad de gjorde. De var nysgerrige og fulgte med i ny viden. De havde hjertet på rette sted.

 

Indimellem kan det godt bekymre mig, at talentudviklingen bevæger sig i retning af tidlig specialtræning og resultatfokus. Jeg håber, at denne bog, der er forankret i forskning, kan skabe debat om, hvad vi ønsker med de talentfulde unge mennesker. At den kan være med til at vise, at der findes gode bæredygtige veje til verdensklasse.

  • Anne-Marie Rindom, (atlet) sejlsport, vandt bronze ved OL i Rio og Guld i Tokyo. Kåret som ”Rolex World sailor of the year” i 2019 (verdens bedste sejler) som første dansker nogensinde

 

At skabe gode miljøer er vigtigt. Det er faktisk i min optik en forudsætning for at skabe bæredygtig talentudvikling. Jeg har været spiller, træner og leder i mange år i håndbold. Jeg har set fra forskellige perspektiver, hvad gode og mindre gode miljøer betyder for både trivsel, læring og præstation. Ledere har en overordentlig vigtig rolle at spille her. Jeg håber, at denne bog, der formidler forskning på en let måde, kan inspirere ledere som vidensgrundlag til at tænke nyt i en moderne tid.

 

Jeg er formet af foreningsdanmark, og jeg er i min karriere på topniveau i den grad et produkt af mine erfaringer igennem et mangeårigt virke som talentudvikler. Jeg er ikke i tvivl om, at god talentudvikling kræver fokus på miljøet og hjertet på rette sted, hvilket er to centrale budskaber i denne bog. 

 

Min opgave som træner er at tro både på mennesket og på spilleren og at understøtte de unge menneskers drømme og ambitioner. Min største glæde er at se mine spillere lykkes, hvad enten det er på eller udenfor banen. Det sker kun, når jeg lykkes med at skabe et trygt udviklingsmiljø, der på samme tid skaber fællesskab og kan rumme den enkelte. Det er lige så svært, som det er vigtigt. Det er præcis det, bogen her giver konkrete bud på.

  • Glen Riddersholm, (træner) fodbold, cheftræner Ifk Norrköping, tidligere træner i KRC Genk (Belgisk tophold) og tidligere ungdomslandstræner (U16 og U17)

 

I bogen ALT du bør vide om talentudvikling i sport nuanceres motivationsbegrebet yderligere. Her præsenteres perspektivet, at motivation kommer og går og især opstår i mødet mellem mennesket og (talent)miljøet omkring dem. Det, vi som talentudviklere bør rette fokus på, er derfor, om vi er stand til at udvikle miljøer og tilrettelægge praksisser, som motiverer. På den lange bane.

 

Den er virkelig god. Eftersom jeg kender de fleste teorier, der bliver berørt, er jeg virkelig imponeret over, hvor kort og præcist de bliver beskrevet. Virkelig fedt med konkrete anbefalinger til, hvordan man kan praktisere de forskellige emner i miljøet. Jeg arbejder på en skole, hvor de unges sport også er en del af skoledagen, hvilket muliggør og skaber rum for, at vi kan tage afsæt i bogens konkrete anbefalinger og skabe et godt talentudviklingsmiljø. Jeg glæder mig meget til (forhåbentligt) at kunne praktisere og skabe et godt miljø.

  • Læserfeedback fra Kristina Hyre-Jensen, Guldminen

 

Jeg er gift ind i elitesport og har to sønner, der spiller i akademier i dag, og jeg har haft stor glæde af bogen – både som mor og som projektansvarlig for trivselsprojektet.

  • Majbritt Lyckhage, Cosmo Child ApS

 

Den er genial. Jeg sad skiftevis og var glad for, at vi gør det rigtige, og krummede tæer, fordi der er steder, hvor vi skal gøre det bedre.

  • Læserfeedback af Sven-Erik Borch Lauridsen, træner Holte IF Volleyball Ligadamer

 

Fremragende. Interessant. Inspirerende. Yderst værdifuld.

  • Læserfeedback af Jack Lundberg Andersen, IT Proceskonsulent & fodboldtræner for børne/ungdom