Udtalelser om Brain boost

Brain Boost er en fremragende bog med en handlingsorienteret tilgang. Jeg er fortaler for #kommunepånymåde, og bogens konkrete anvisninger hjælper med at skabe en kultur, og ikke mindst mødekultur, hvor meningen markant øges.

Frank E. Andersen, kommunaldirektør i Slagelse Kommune

 

Møder har det med at sande til i lange diskussioner. Her er en bog fyldt med ideer til afbræk, der samler energien i mødet ved hjælp af anerkendelser, historiefortælling, ordlege, fingergymnastik og seriøse småsamtaler. Nogle få minutter kan være nok til at bringe luft, energi og latter ind i mødet. Kan varmt anbefales enhver mødeleder og facilitator!

Ib Ravn, mødeforsker og faciliteringtræner, lektor i organisatoriske vidensprocesser, DPU – Århus Universitet

 

Uanset emne eller fokus handler de fleste møder om at træffe en beslutning. Igennem de sidste 20 år, hvor jeg har arbejdet med organisationsudvikling, har jeg set forskellen på gode og dårlige beslutningsprocesser. En ting står klart for mig; kvaliteten af beslutningen hænger sammen med kvaliteten af den måde, gruppen arbejder sammen på. Brain Boost af Nanna Paarup og Søs Rask Andresen er uden tvivl det bedste bud på helt konkrete ting, man kan gøre for at forbedre kvaliteten af ens beslutningsprocesser.

Mads Bab, Gnist og Humanei

 

Jeg ville ønske, at flere møder var, som forfatterne beskriver i bogens indledning: en seance, hvor der bliver tænkt, diskuteret og taget beslutninger, der driver opgaver fremad. De fleste møder afholdes som oftest med det formål at få eller give en status på diverse projekter og opgaver eller præsentere nogen for ny viden. Det er vigtigt, og enkelte møder kan være interessante og værdiskabende, men de fleste afholdes af vane, uden at skele til udbytte i forhold til tidsforbrug. Brain boost er dejlig operationel og hurtig at overskue, hvilket er rart, hvis man har kort tid til forberedelse.

Jens Dynesen, Head of Recovery Development, Novozymes A/S

 

Brain boost starter med meget relevant teori om hjernen – så vi ved, hvorfor vi gør, som vi gør. Er det for at øge opmærksomheden og vores fokus, for at give ro og nærvær eller måske bare for at skabe samhørighed og trivsel ved at grine sammen?

 

Bogen har gode ideer til, hvordan man kommer i gang med at bruge brain boosts i sine møder, og det er rart, at den er inddelt i tre dele med tjek ind-, undervejs- og tjek ud-øvelser, så man hurtigt kan slå op og finde en god brain boost, når man er ved at planlægge et møde.

 

Jeg har gennem en del år brugt mange forskellige øvelser, når jeg har faciliteret møder, men med Brain Boost er min ”møde-værkstøjskasse” blevet endnu større.

Stine Kulmsee Bruun, pædagogisk leder, Skovboskolen

 

Godt fungerende mix af teori og praksis, hvor de 24 hjernepauser virker oplagt brugbare på møder på ethvert niveau.

Lektørudtalelse, DBC