Ulrik Dall

 

Jeg er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet og har i hele mit arbejdsliv beskæftiget mig med aktieinvesteringer. Jeg har været både fondschef og børsmæglerdirektør, men især vil jeg fremhæve, at jeg har været  privat aktieinvestor i mere end 50 år.

 

Jeg har i tyve år rådgivet Verdensbanken, Europa Kommissionen og EBRD om bank- og børsforhold i Ukraine, Rusland, Kazakhstan, Tyrkiet, Slovakiet, Vietnam og andre lande.

 

De mange år som privat aktieinvestor har givet mig mange erfaringer. Den vigtigste er, at aktieinvestering giver det bedste afkast på langt sigt, men der er undervejs store kursudsving, som er umulige at forudse. Den bedste strategi for privatinvestorer er at bruge tiden på at udvælge aktier i solide, stabile selskaber i stedet for at forsøge at gætte på kurserne om fjorten dage. Bogen Hjælp, mine aktier falder viser metoderne til det og dermed til at få succes som langsigtet aktieinvestor. Jeg har skrevet bogen, fordi der er et behov for i en dansk bog at vise, hvordan man kommer gennem op- og nedture på aktiemarkedet – med et pænt afkast i behold.

 

Bogen er for den tålmodige investor, der kan vente år på at høste frugterne. De kommer!

 

Jeg kan ikke lade være med at have stor respekt for den amerikanske investor Warren Buffett, der i en menneskealder har praktiseret de metoder, du kan læse om i Hjælp, mine aktier falder. Han går ikke i panik ved fald i aktiekurserne, men ser dem som gode købsmuligheder for aktier i solide selskaber. Og så må jeg også citere nobelpristageren i økonomi Paul Samuelson, der siger: “Investering skal være lige så spændende som at se på, at maling tørrer eller græsset gror. Hvis du søger mere spænding, så tag på kasino eller spil Lotto.”

 

Jeg blev født i København i 1946 og er gift.

 

Andre værker af mig

Kom i gang med aktier, Bodano Publishing 2014

Kom i gang med Teknisk Analyse, Bodano Publishing 2015

Mere end 100 artikler om aktieinvestering i Dansk Aktionærforenings magasin Aktionæren siden 2001.