Mette Ullersted

 

Jeg er uddannet cand.mag. i Dramaturgi og Kultur & Formidling fra henholdsvis Aarhus Universitet og Syddansk Universitet og har tidligere arbejdet som innovationskonsulent i University College Lillebælt og som højskolelærer. Jeg har arbejdet som facilitator i 17 år og har stået i både medvind, moderat modvind og solid kuling – ja, sågar i helt vindstille rum – sammen med mennesker fra meget forskellige brancher og organisationer.

 

Jeg begejstres og imponeres stadig over, hvor meget mennesker kan, når de arbejder og taler godt sammen: Hvor meget handlekraft, indsigt, læring og forståelse vi kan skabe i en professionel samtale. Tilsvarende bliver jeg trist over at opleve, hvor uendelig meget energi, kraft og viden vi stadig kan spilde, når vi ikke taler og arbejder godt sammen.

 

Sammen med Pernille Bandholm Jakobsen og Katrine Kent har jeg skrevet bogen Tag teten, som er vores bedste bud på, hvordan man skaber gode, professionelle samtaler og dermed godt samarbejde. Forståelse og fremdrift. For det har vi og verden brug for!

 

Facilitering er en mundtlig og kropslig disciplin, og man bliver ikke i stand til at facilitere de gode samtaler, som vi har brug for, ved kun at tænke klogt om det.

 

Hvis vi som facilitatorer og mødeledere skal gøre en forskel, skal alle de kloge intentioner blive til instruktioner og forklaringer, der kommer ud af munden og bliver til handlinger.

 

Pernille, Katrine og jeg er vældig optaget af praksis, så i Tag teten beskriver vi bl.a., hvad vi selv gør, og vi giver forslag til, hvad du kan gøre og sige. Vi har gjort os umage med at skrive enkelt og lige ud af posen, og vi har omformet alle de vigtigste pointer til modeller og fået dem tegnet. Det er jeg ret stolt af.

 

Denne pragmatiske tilgang er også kendetegnende for facilitatorvirksomheden Playmakers, som jeg driver. Det er et hold af de bedste facilitatorer, jeg har mødt på vejene i de sidste 17 år, herunder bl.a. Katrine og Pernille.

 

Tag teten bygger i høj grad på Playmakers’ facilitatoruddannelse, som jeg sammen med Pernille og Katrine har udviklet. Og den er en slags overbygning på den Toolbox med faciliteringsværktøjer, som jeg tidligere selv har lavet, fordi den rummer tankerne og metoderne bag de mere konkrete værktøjer.

 

Jeg er 51 år og arbejder med udgangspunkt i Vejle og Italien og bor skiftevis i skovbrynet ved Vejle Fjord og i en primitiv bjerghytte ved Comosøen.

 

www.playmakers.dk

mette@plymakers.dk