Mai-Britt Poulsen

Jeg er Senior Partner i Boston Consulting Group (BCG), hvor jeg også sidder i vores globale topledelse.

 

Jeg begyndte min karriere i BCG i 2004, og har bl.a. været adm. direktør for det danske kontor indtil jeg trådte ind i vores globale topledelse i 2018. Jeg er specialiseret indenfor forbrugs- og retailbranchen og rådgiver virksomheder om forretningstransformation, digitalisering, strategiudvikling samt M&A. I dag har jeg desuden ansvaret for BCG’s strategiudvikling og eksekvering.

 

Jeg har arbejdet ud af BCG’s kontorer i Chicago og Stockholm, og er i dag ikke tilknyttet noget bestemt kontor, men pakker hver mandag morgen min laptop, og drager mod et af vores mere end 90 kontorer verden over. Min hverdag er generelt meget sigende for vores måde at arbejde på i BCG, hvor vi altid sammensætter vores teams, så de har de bedst mulige forudsætninger for at løse den opgave de står overfor – uafhængigt af geografisk lokation, uddannelse og erfaring.

 

Jeg er er medforfatter på en lang række BCG-rapporter om bl.a. kvinder i ledelse, bestyrelsesarbejde og e-handel. Gennem mit engagement i UN Women har jeg de seneste år haft et stort fokus på ligestilling, og har bl.a. været en af initiativtagerne og drivkraft bag Gender Diversity Roundtable Denmark, der samler 15 topledere fra dansk erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner og organisationer med det formål at sikre flere kvinder på ledelsesgangene.

 

Vores analyser viser at, mangfoldighed og inklusion både styrker samfundet som helhed og driver værdiskabelse i virksomheder og organisationer bl.a. igennem en bedre innovationsevne og øget robusthed. Danmark bliver nødt til at vågne op, hvis vi skal have en bid af de goder, der følger med en mangfoldighedsindsats – og med vores højtuddannede befolkning skulle der være masser af talent at trække på. Det kræver dog et opgør med kulturelle normer og samfundsmæssige fordomme, hvor både borgere, uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv samt staten skal på banen. Det er bl.a. det, vi prøver at gøre opmærksom på med  Dronningens nye klæder.

 

Jeg er cand.merc. i Finansiering og Regnskab fra Copenhagen Business School og har studeret på Stern School of Business i New York og på Stockholm School of Economics.

 

Privat bor jeg i København med min familie og holder meget af at rejse ud i verden og holde en sund livsstil.

 

Følg mig på Instagram.