Katrine Kent

 

Jeg er cand.mag. i psykologi og dansk og har formidlet min viden og faciliteret samtaler og læreprocesser i 25 år. Især om psykologien i anvendelse mellem mennesker på arbejde, når der skal kommunikeres klart, gives kollegial feedback, vejledes og holdes konstruktive møder.

 

Jeg ejer konsulentfirmaet Potentialehuset sammen med min makker Arne Stentoft.

 

De seneste år har jeg særligt arbejdet med, hvordan vi bedst kan facilitere samtaler om vores arbejde, opgaver og samarbejde, så de gør os klogere, dygtigere og fulde af handlekraft. Så alle inddrages, så vi når det, vi sætter os for, og ikke mindst så vi ved, hvorfor det er vigtigt, så vi ikke glemmer det.

 

Efter at have undervist på en lang række facilitatorkurser og uddannelser gennem mange år sammen med gode kolleger, syntes jeg, der manglede en bog om netop det: Hvordan gør man det i praksis? Hvad gør man, når det bliver svært?

 

Det blev startskuddet til at skrive en praksisbog sammen med Pernille Bandholm Jakobsen og Mette Ullersted om den viden og de mange erfaringer, vi har gjort os, når vi selv har stået for at facilitere processer. Mit håb er at Tag teten netop bliver anvendt. Slået op i, læst og genlæst. Jeg håber, den får fedtede sider der, hvor den var særlig nyttig for læseren, ligesom opskriften på spidskålssalat med avocado i min kogebog. Jeg håber, at vores erfaringer og pointer i bogen hjælper læseren med at holde fast på det vigtige, når hun står midt i det hele, og at den bliver en støtte til refleksion og trøst, når det slet ikke gik, som det skulle.

 

Jeg håber også, at Tag teten gør det tydeligt, hvor vigtigt det er for vores samtaler, møder og workshops, at de bliver faciliteret dygtigt. Hvor afgørende det er for vores resultater og vores arbejdsmiljø, at der er en, der tager teten, når vi mødes, og leder os igennem samtaler, idéudvikling og beslutninger.

 

Tag teten går lige til makronerne og formidler det, vi ved og har erfaret på egen krop. Den har mange visuelle modeller og illustrationer, som hjælper os med at formidle vores pointer. At skrive den har gjort min egen facilitatorpraksis endnu skarpere, og har været en både spændende og konstruktiv læreproces.

 

Jeg er født i 1969, gift med den mand, jeg mødte i 1989, og som jeg har voksne børn sammen med, der nu har deres eget liv. Jeg arbejder hvor end i landet kurset eller personaledagen foregår, hjemmefra mit elskede sommerhus i Melby eller fra mit ligeså elskede vinterhus i en provinsby i Spanien.

 

www.potentialehuset.dk

Katrine@potentialehuset.dk

 

Jeg har tidligere skrevet om at facilitere møder, online og hybridmøder:

 

Facilitering af onlinemøder – sådan får du engagement og ejerskab gennem skærmen. Sammen med Mette Ullersted, Playmakers håndbog, 2020

Kapitlet “Hybride møder” i antologien Hybride arbejdsformer – fra fast fremmøde til fleksibel organisering af Rikke Lindekilde (red.), Dansk Psykologisk Forlag, 2023