Katrine Axholm

Oprindeligt er jeg uddannet blomsterdekoratør i 1999, men fordi jeg var tredive år, før jeg vidste, hvad jeg ville med mit arbejdsliv, har jeg et cv så langt som en lokumsrulle og har prøvet en masse forskelligt.

 

De sidste 12 år har jeg været selvstændig parterapeut med praksis i Hellerup. Jeg blev i 2006 uddannet psykoterapeut fra Psykoterapeutisk Institut i København med en fireårig grunduddannelse. Derudover har jeg taget en Master i psykoterapi fra Københavns Gestaltinstitut og adskillige kurser fra Gestalt Association Los Angeles. Jeg videreuddanner mig og går jævnligt i egen-terapi og i supervision.

 

Jeg afholder flere gange om året selvudviklingsgruppeforløb for både mænd og kvinder, singler og par. Jeg afholder løbende foredrag og workshops over hele landet.

 

Jeg er fast klummeskribent i ugebladet Alt for Damerne og har i et par år haft en fast klumme i Jyllands-Postens livsstilstillæg VIVA og på månedsmagasinet INs hjemmeside. Derudover bliver jeg jævnligt brugt som ekspert i forskellige medier og i radio og tv. I 2018 var jeg en af to eksperter i TV3’s serie Kærlighed i krise.

 

Jeg tror på kærligheden. Derfor har jeg hjulpet hundredvis af par med deres udfordringer i parforholdet. Kærligheden og parforholdet kan opleves så besværligt og smertefuldt, men behøver ikke at være det. Mine klienter kommer med udfordringer som utroskab, kedsomhed, konflikter, forskellighed, og hvordan de kan bevare gnisten i forholdet efter mange år sammen.

 

Tilværelsen byder os lidt af hvert, og det er vigtigt for vores fælles kærlighed, at vi både kan tage vare på os selv og på hinanden. Det ved jeg fra mit eget liv, og det oplever jeg igen og igen hos de par, der søger min hjælp. Det er også essentielt for vores børn, at vi tager vores udfordringer alvorligt, så de kan blive sunde velfungerende voksne, som lever et liv, der gør dem glade, og som bidrager til samfundet og til deres egen kommende generation af børn.

 

Jeg ved også, at alle, som er i parforhold, gør det så godt, de kan. Det er desværre bare sådan, at det, de gør, ikke altid er det bedste for deres forhold. Hverken for forholdet til dem selv eller til deres partner. Derfor bliver op mod 50 procent af indgåede ægteskaber opløst igen.

 

Heldigvis er tendensen ved at vende. Mange vil have kærligheden til at lykkes, og de er villige til at gøre det, som skal til. Blandt andet gennem parterapi.

 

Kærligheden er svær, fordi vi gør det, vi har lært igennem livet, og det er ikke altid det, som nærer kærligheden til hinanden. Ofte tværtimod.

 

Jeg er født i 1971 i Charlottenlund og er gift på 23. år med Morten, som er CFO. Sammen har vi to børn Markus på 21 og Naja på 19 år. Vi bor i Holte, hvor jeg også er vokset op.

 

 

www.axholm.com