Elize Dimare & Johnny Sørensen

Jeg (Elize) er cand.polyt. og har en ph.d og en MBA. har primært arbejdet som leder i internationale industrivirksomheder, senest på executive niveau. Jeg har over 20 års ledererfaring, indtil jeg i 2017 valgte at blive selvstændig ledelsesrådgiver. Jeg har ofte været ansvarlig for sammenlægning af afdelinger og opbygning af teams med en sund kultur.

 

Jeg (Johnny) er cand.merc. og har været leder i mere end 25 år, heraf ti år som CEO og ti år i interim CXO-roller i både større og mindre virksomheder. Mit speciale er turnarounds og vækst med erfaringer på tværs af brancher og ti år i Spanien, Holland og Italien.

 

Vi er begge ledelsesrådgivere, forfattere og strategiske rådgivere for en lang række store og små virksomheder, både danske og internationale. Vi har en fælles passion for værdiskabende ledelse, der løfter både motivation, trivsel og bundlinje. Selvom vi begge har lange uddannelser, er vi begge mere praktikere end teoretikere. Vi tror på vigtigheden af rådgivning, der kan bruges i praksis; som fortæller hvad og hvordan du kan gøre det bedre, fremfor at fortælle om det, du kan gøre galt. Til sammen har vi selv bedrevet ledelse i tæt ved et halvt århundrede, begået både fejl og successer og kogt alt dette sammen til ledelsesmetoden Fire & Shield. I dag driver vi rådgivningsvirksomheden af samme navn, ligesom metoden er central i både bøger, foredrag og ledelsesudviklingsprojekter ude i virksomhederne.

 

Vi har skrevet bogen Andre menneskers penge og andre menneskers liv, fordi vi ikke kunne lade være. Fordi vi tror på, at lederrollen bliver mere og mere – og ikke mindre – vigtig eller overflødig. Lederrollen har potentialet til at få både det bedste og det værste op i os, og vores mission er at hjælpe så mange ledere som muligt med at være den bedst mulige udgave af sig selv så ofte som muligt. Vi ønsker at gøre verden til et bedre sted, én arbejdsplads ad gangen, og sætter en stor ære i, at de lederteams, vi arbejder med, fortsætter rejsen mod bedre ledelse, større fællesskab og bedre resultater, efter vi er ude igen.

 

Forhåbentlig kan vi være med til at italesætte alt det, vi skal gøre – fremfor det, vi ikke skal gøre. Vi forsøger bevidst at fortælle gode historier, om folk der gør det rigtige, eller forsøger at gøre det rigtige. For vi får jo alle en ny chance hver dag. Det er aldrig for sent at flytte sig, at lære noget nyt og at tage sin lederrolle op til revision.

 

Ledelsesmetoden Fire & Shield er en genvej til bedre ledelse. Den er både intuitiv, nem at lære, hurtig at bruge og til at huske. Og så virker den i praksis. Både i klassiske større virksomheder, i mindre startups, i tech-virksomheder og i offentlige organisationer. Den er testet i hverdagen af hundredvis af ledere, som oplever større motivation og bedre resultater i deres team. Men tag ikke bare vores ord for det: prøv det, og døm selv.

 

Bogens titel – Andre menneskers penge og andre menneskers liv – afspejler det centrale dilemma for os som ledere. Det er det mandat, vi er sat til at forvalte; det er det ansvar, vi har fået. Det er som regel også det, der kan holde os vågne om natten eller give uro i maven. Men det er også det, der gør det så fedt at være leder: At få muligheden for og privilegiet til at skabe vækst for både mennesker og investorer. Især når vi husker, at de to hensyn går hånd i hånd.

 

Bogen er skrevet eksplorativt, hvor vi brugte en stor del af lockdown-tiden på at gennemtænke og undersøge, hvad vi vil få brug for som ledere, når verden åbner igen. Vi så det som en opdatering af den rygsæk, vi vil få brug for som ledere i det, der kaldes ”den nye normal”, altså tiden efter corona. Noget var sket alligevel, og noget blev accelereret eller blev endnu mere aktuelt pga. corona. For der er nogle nye tendenser, vi som ledere skal tage meget alvorligt: Fællesskab, demokrati, agile metoder og beginner’s mindset. Og så er der heldigvis stadig meget af det, der altid har været god stil, som stadig er det. For ordentlighed går aldrig af mode.

 

Hvad er vi særligt glade for ved bogen? Det er nok de mange mennesker, der har stillet op til interviews, cases, feedback, sparring, og som har været villige til at dele af deres erfaringer og indsigter. Bogen er i lige så høj grad et resultat af deres indsats som af vores.

 

www.fireandshield.com

 

ed@fireandshield.com & js@fireandshield.com