Daniel Christian Wahl

 

Jeg begyndte min karriere som marinbiolog og scubadiving-instruktør, inden jeg i 1998 besluttede mig for at fokusere på bæredygtighed og bæredygtige samfund. Jeg er oprindeligt uddannet biolog og zoolog ved University of Edinburgh og University of California, Santa Cruz. Derudover har jeg en master i Holistic Science (Schumacher College, 2002) og en ph.d.-grad i Natural Design (University of Dundee, 2006). Da jeg var 28, havde jeg været i 35 forskellige lande på seks kontinenter.

 

Jeg har afholdt workshops i kapacitetsopbygning inden for en lang række bæredygtighedsproblematikker for lokale myndigheder og virksomheder gennem det FN-affilierede uddannelsescenter CIFAL Scotland. De klienter, jeg har ydet rådgivning til, tæller blandt andet UNITAR (De Forenede Nationers Institut for Uddannelse og Forskning), den britiske regerings UK Foresight (sammen med Decision Integrity Ltd.), LEAD International, CLEAR Village og virksomheder som Camper, Ecover (sammen med Forum for the Future), Lush og turismeinnovationsklyngen Balears samt forskellige universiteter og velgørende institutioner.

 

I perioden 2007-2010 var jeg direktør for Findhorn College og var i samme periode med til at etablere en masteruddannelse i Sustainable Community Design (Heriot-Watt University), medstifter af “Learning Partnership for Creative Sustainability” og medarrangør af to internationale Bioneers-konferencer i Holland og Findhorn. Siden 2007 har jeg været medlem af Gaia Education og siden 2009 medlem af International Futures Forum. Jeg er derudover fellow ved RSA (Royal Society for the encouragement of Arts, Manufactures and Commerce) og Findhorn Foundation Fellowship.

 

Jeg har haft et tæt samarbejde med Gaia Education siden 2006, hvor jeg deltog i det første uddannelsesforløb for undervisere med henblik på EDE-programmet “Ecovillage Design Education”. Jeg har afholdt EDE-kurser i Skotland, Thailand og Spanien. Jeg er medforfatter til alle fire dimensioner (social, økologisk, økonomisk, verdenssyn) af pensumplanen for Gaia Educations onlinekursus i Design for Sustainability (GEDS) og er med til at udvikle et nyt program i Bioregional Design Education (BDE) for Gaia Education. Desuden samarbejder jeg med forskningsarbejdsgruppen ved Global Ecovillage Network (GEN).

 

I 2012 var jeg medstifter af Biomimicry Iberia, og i 2015 var jeg med til at tilrettelægge den første lejr for fagfolk i forbindelse med European Biomimicry Alliance (EBA) på Mallorca. Jeg samarbejder med Masters of Design and Innovation ved IED (European Institute of Design) i Madrid, har undervist på Elisava Design School i Barcelona og været med til at udvikle S.M.A.R.T. UIB-projektet ved Universidad de las Islas Baleares (S.M.A.R.T.: Sustainable, Multi-stakeholder, Applied, Regenerative, Transformative), hvor jeg hjælper med at udvikle en række programmer i transformativ innovation. Jeg har publiceret adskillige artikler og afhandlinger og samarbejdet på et antal dokumentarfilmprojekter.

 

Jeg blev født i München i 1971 og voksede op i Tyskland. Jeg bor på Mallorca og arbejder både lokalt og internationalt som konsulent, underviser og aktivist.