Bo Heimann

Jeg er som tænker, journalist, forfatter, coach og underviser optaget af de store spørgsmål om livet:  Hvem er vi? Hvor skal vi hen? Hvad er virkelig vigtigt for at leve et fuldt menneskeliv, og hvilken arv vil vi gerne efterlade os?

 

Sådan har det af én eller anden grund altid været, selvom jeg samtidigt er vokset op på en fodboldbane og nåede at spille nogle få kampe i Superligaen for AGF. Jeg blev student i 1989, og efter gymnasiet læste jeg først filosofi og religionsvidenskab på Københavns Universitet i nogle år, inden jeg begyndte på Danmarks Journalisthøjskole i Århus i 1993, hvorfra jeg fik en Bachelor i Journalistik i 1997. Herefter arbejdede jeg i en årrække som journalist, pressechef og kommunikationsdirektør.

 

Jeg har en Master i Ledelse og Organisationspsykologi fra Aalborg Universitet og supplerende uddannelser inden for systemisk procesforenkling og psykoterapi.

 

Jeg er elev af Chökyi Nyima Rinpoche og Erik Pema Kunsang.

 

Siden 2004 har jeg som selvstændig konsulent hjulpet mennesker, teams og organisationer til at kontemplere, føle og sanse dybere, og dermed træffe mere velinformerede valg. Jeg bruger min erfaring og min unikke blanding af studier i psykologi, filosofi, kunst, tibetansk buddhisme og systemiske livssyn til at arbejde over hele verden med blandt andet kunder fra Telefonica, Electrolux og NORDEN.

 

Historien om Jesus er en af de mest indflydelsesrige historier gennem tiderne! Og forholdet imellem det maskuline og det feminine er ofte det, hvorom alt drejer, det spektrum alting bevæger sig imellem – og derfor til evig undren, udforskning og debat.

 

Selvom der ikke ligefrem mangler bøger om netop de emner – historien om Jesus og forholdet mellem det maskuline og det feminine – har jeg alligevel valgt at skrive én til i håb om, at min fremstilling kan inspirere; både mht. at se på kristendommen i et nyt lys, og til en (eventuelt bare lidt) bedre relation kønnene imellem.

 

Der er god brug for begge dele, synes jeg, når jeg ser på mit eget liv og verden generelt.

 

Der er brug for en opvågnen og en mere aktiv metafysisk spiritualitet, der kan hjælpe os ud af et fladt, liberalistisk, åndeløst verdensbillede, som får os til at udnytte og drive rovdrift på miljø, dyr og hinanden (desværre forsat især børn og kvinder – #metoo taler sit tydelige sprog).

 

Jeg vil på ingen måde erklære mig selv for køns- eller relationsekspert. Mine største bedrifter i den sammenhæng kommer vist ud af at have lavet så mange fejl i dette liv, at jeg har lært ét og andet igennem årene.

 

Jeg ser kultiveringen af os selv, vores opvågnen til en aktiv spiritualitet og vores balancering af det maskuline og feminine i os og imellem os som centralt omdrejningspunkt for vores fortsatte eksistens. Derfor giver det mening i en røverroman som Opstandelser at trække historier og temaer fra Yeshuas og Mariam Magdelenes samliv op over inkvisitionen i Middelalderen til nutidens udfordringer det maskuline og feminine imellem.

 

Opstandelser er min første bog i noget, der kan kaldes for skønlitterær form.

 

boheimann.com

 

 

BIOGRAFI

 

 • 2016 Bevidst Ledelse. Forlaget Mindspace.
 • 2015 Freeing your mind. Heimann Publishing.
 • 2014 Rummet bag tanker og følelser. I: K. Gørtz & T. Gaihede, Coaching i nyt perspektiv. Hans Reitzels Forlag.
 • 2013 Lennons Længsel. Lemuel Books.
 • 2013 U’et – kritik og perspektiver. Med Jan Lind-Hansen. Gyldendal Business.
 • 2013 Hvad er ego? Revideret og udvidet version. Heimann Publishing.
 • 2013 Skab frihed i dit sind. Heimann Publishing.
 • 2011 Nærvær er kernen i sandt lederskab. I: C. Elmholdt & L. Tanggaard, Ledelse og følelser. Klim.
 • 2010 Nærværets Kraft – og kunsten at lede sig selv. Med Ivan Fruergaard.  Gyldendal Business.
 • 2009 Nærvær i nuet (inkl. CD med guidede meditationer). Med Louise Fjendbo Jørgensen. Bogan.
 • 2008 Værdier med mening. Med Kim Gørtz. Frydenlund.
 • 2004 Hvad er ego? Aschehoug.
 • 2002 Hva’ med selvansvarligheden? Aschehoug.
 • 2001  Sig dog noget, mand! Aschehoug.
 • 1997 Drømme om Danmark. Fremad. Bogen er redigeret af Jes Stein Pedersen. Jeg stod for interviews og tekster af Svend Åge Madsen, Henning Risvig Knudsen, Niels Thomsen, Henrik Nepper-Christensen, Lene Andersen, Niels Due Jensen og Kim Vilfort.